Publicerad: 2013/05/27
Nyhet - Uncategorized

Här är vinnarna av TV-Producenternas pris 2013

För tredje året i rad samlades branschfolket för att hylla kreatörerna och upphovsmakarna bakom
svensk tv-produktion. Ett av galans tyngsta priser, “Årets programidé“ tilldelades Marie Lundberg,
Svenska Barnprogram för JUNK.

Ikväll delades TV-Producenternas pris ut på en stor gala på Berns där Robert Aschberg var konferencier. Johan Petersson, känd från Partaj och Café Bärs utsågs till Årets profil och Andreas Johansson fick ta emot pris som Årets producent för bland annat Let’s dance och Så ska det låta.

– Årets bidrag höll mycket hög kvalitet och vinnarna är några av Sveriges absolut skickligaste inom branschen. Det är riktigt välförtjänta pris som delas ut ikväll, säger Robert Aschberg ordförande i Film&TV-Producenternas tv-sektion.

JUNK som varit ett av vårens stora barnprogram på tv prisades som Årets programidé, med motiveringen att programmet har blåst liv i en klassisk programform som på ett lekfullt och kreativt sätt stimulerar den allra viktigaste målgruppen. Bakom succén står Marie Lundberg från Svenska Barnprogram.

SAMTLIGA VINNARE TV-PRODUCENTERNAS PRIS 2013

Årets programidé

Motivering: För att ha tänkt nytt med gamla medel. För att blåst liv i en klassisk programform och med lekfullhet och kreativitet stimulerat den allra viktigaste målgruppen, på ett både färgstarkt och fantasifullt sätt. Med ett barns nyfikenhet häpnar vi alla över hur trasiga leksaker i händerna på fritänkande konstnärer förvandlas till de mest fantastiska alster.
Vinnare: JUNK, av Marie Lundberg

Årets bearbetning
Motivering: För att med fingertoppskänsla lyckats klippa fram historier som spänner över hela känsloregistret – och gjort oss gripna, glada, roade och rörda. Dessutom är hen en sympatisk och rolig kollega som alltid gör det där lilla extra.

Vinnare: Isabel Bjurenstedt – för bl. a Mot alla odds, Så mycket bättre

Årets fotograf
Motivering: För att ha fått varje bild att se genomtänkt och planerad ut. Varje utsnitt, ljus, färg och form har en mening och berättar en historia. Och för att ha lyckats fota ett barnprogram som är en fröjd att titta på, även för det vuxna ögat.
Vinnare: Camilla Skagerström – för Snoffe, Döden & Jag
Årets producent
Motivering: För att målmedvetet ha vidareutvecklat, förfinat och förvaltat en av våra stora tv-framgångar, och för att lyckats locka fram det bästa i produktionens alla delar.

Vinnare: Andreas Johansson – för Bl. a Let´s dance, Så ska det låta

Årets berättare
Motivering: För att på ett unikt sätt – och med enkla medel – lyckas berätta om det svåraste i livet för både barn och vuxna. Med ett filmiskt bildspråk och intressanta fakta har han lyckats förklarat för oss hur det obegripliga hänger ihop.

Vinnare: Mats Ågren – för Snoffe, Döden & Jag

Årets visuella uttryck
Motivering: För att med noggrannhet ha sett till att varje detalj är perfekt, så att vi tittare både känner nya känslor och gamla smaker. För att som en del i ett väloljat team gjort verklighet av uttrycket “rätt sak på rätt plats”.

Vinnare: Anna Natalia Siemonsen – för bl. a Historieätarna

Årets organisatör
Motivering: För att ha skapat både ordning & reda och en enormt god stämning som märks hela vägen hem till tv-soffan, går priset till en person med totalt ansvar och engagemang i en ofta bortglömd del av produktionen.
Vinnare: Fredrik Svensson – för sin uppgift som publikansvarig

Årets prestation
Motivering: För att med passion och god storytelling inte bara fängslat publiken utan även lyckats flytta fram positionerna för en hel tv-kanal. Och på köpet fått det att jäsa i en hel nation.
Vinnare: Produktionen bakom Hela Sverige bakar

Årets profil
Motivering: För att med en aldrig sinande kreativitet, proffsighet och glatt humör brutit ny mark på ett område där många försökt, men få lyckats. Och för att med imponerande elegans – vecka ut och vecka in – lyckats kasta sig mellan fotbollsstjärnor, statsministrar och söderkisar.
Vinnare: Johan Petersson för Partaj och Café Bärs

Årets beställare
Motivering: Den bästa beställaren är ofta den bökigaste. Men så länge frågor och funderingar är befogade, stimuleras alla inblandade till bästa möjliga kreativa resultat.
För sin egenskap att alltid värna om dialogen, för sin nyfikenhet och sin förmåga att aldrig sluta fråga, aldrig sluta tänka, tilldelas utmärkelsen Årets Beställare 2013 till Anton Glanzelius.
Vinnare: Anton Glanzelius


TV-Producenternas pris uppmärksammar och premierar Sveriges bästa kreatörer och medarbetare inom tv-produktion. Bakom priset står Film&TV-Producenterna

 

 

 

 


Nyhet - Film&TV-Producenterna

Film- och tv-industrin efter kulturministerns besked om produktionsincitament: ”Hela Sverige är vinnare”

Film- och tv-branschen gläds efter kulturministerns besked om att regeringen kommer införa så kallade produktionsincitament för film- och tv-inspelningar. ”Produktionsincitament betyder att svensk film åter kommer...

Nyhet - Reklamfilmssektionen

"Oneofthree.se" uppmärksammar kvinnliga regissörer på produktionsbolagen

För fem år sedan lanserade Film&TV-Producenterna tillsammans med Komm sajten oneofthree.se som fungerar som en portal för kvinnliga regissörer och deras showreels. Det finns idag 32 aktiva regissörer registre...

Nyhet - Guldbaggen

Guldbaggen 2022: Information om regler och anmälan

Svenska Filminstitutet informerar om anmälningsförfarande, deadline och villkor för anmälan av svensk lång spel- och dokumentärfilm sa...

Nyhet - Folk på väg

Beata Mannheimer är ny produktionschef på Filmlance

Beata Mannheimer är född i Göteborg och efter en master vid Handelshögskolan i Göteborg började hon i filmbranschen på produktionsbol...

Nyhet - Filminstitutet

Mathias Rosengren tillförordnad vd för Svenska Filminstitutet

Mathias Rosengren har av Filminstitutets styrelse utsetts till tillförordnad vd, från och med den 20 september. Mathias Rosengren, som ida...

Läs fler nyheter